aanbod

Individuele gesprekken

Wij geloven in verbinding.

Het kan zijn dat je als kind of in een bepaalde relatie (onbewust) leert of besluit om niet (meer) over bepaalde zaken te praten. Het kan zijn dat het ‘onveilig’ lijkt om bepaalde gedachten, gevoelens of verlangens in jezelf (nog langer) toe te laten. Zo niet.. zou de onderlinge verstandhouding of relatie wel eens in het gedrang kunnen komen…

Hierdoor zijn we beperkt (gebonden) geworden om vrij te denken, voelen en willen (verlangens). Wij geloven dat veiligheid maakt dat je terug durft te denken, voelen en verlangen wat altijd in je heeft gezeten en dat op zijn beurt weer veiligheid creëert.

Begeleidingsgesprekken zijn hier een mooi oefenterrein voor. Door te ervaren dat het ook anders kan, kunnen er helende en herstelervaringen worden opgedaan. Op die manier kunnen vertrouwen, geloof en hoop terug worden ervaren, wat uiteindelijk het verlangen kan teruggeven om dit ook in andere relaties aan te gaan.

In verbinding met JEZELF

Wie ben ik, wat denk ik, wat voel ik en wat wil ik. Dit zijn allemaal vragen die soms verwarrend of pijnlijk kunnen zijn wanneer je uit contact met jezelf bent. Uit contact gaan met jezelf en jezelf dus verliezen, kan om verschillende redenen gebeuren. Wanneer je tot dit besef komt, kan dit emoties oproepen van angst, verdriet of boosheid.
Veelal heb je waarschijnlijk geleerd om je te focussen op de ANDER, zodat je niet geconfronteerd wordt met je eigen stuk en jezelf. Echter wanneer je niet in verbinding met jezelf bent, zijn gevoelens van vreugde tevens moeilijk te ervaren.
Om liefdevolle en duurzame relaties met de ander te kunnen hebben, is verbinding met jezelf dus noodzakelijk. Bovendien kan je jezelf niet echt geven aan de ander of God, wanneer je zelf niet weet wie je bent…

In verbinding met GOD

Wie is God; welk Godsbeeld heb jij? Is God vooral een afstandelijke en strenge God? Is God een liefdevolle en goede God voor de ander maar verdien jij dit niet? Ons Godsbeeld (beïnvloed door onze cultuur, gezin van herkomst, hechtingsstijl,..) bepaalt in welke mate we God toelaten en al dan niet in verbinding gaan.

In verbinding met de ANDER

Wat zijn jouw ervaringen geweest met de ANDER; was die betrouwbaar of niet? Kon je terecht bij die ander met jouw behoeften en noden of werden die weggewimpeld? Had je het gevoel dat je vooral de ander gerust moest stellen en zo stil mogelijk zijn omdat de ander anders in angst schoot?
Jouw ervaringen en beeld van de ANDER hebben invloed op de manier hoe je verbinding aangaat, toelaat en of je hulp kan vragen. Maar ook of je beschikbaar kunt zijn voor de ander wanneer deze jou nodig heeft.

Neem contact op voor meer informatie

Individuele gesprekken

  • Persoonlijk
  • Veilig
  • Nederlands en Engelstalig