Aanbod

Koppelgesprekken/ Relatietherapie

Oordeelvrij

Bij koppelgesprekken is het belangrijk om te weten dat het niet de bedoeling is te kijken wie er ‘gelijk’ heeft of om partij te kiezen voor één van de twee. We willen samen met jullie verkennen waar je op dit moment tegen aan loopt of groei in wil zien. We gaan voor ‘oordeelvrij’ om zo een veilige haven te creëren om te (leren) spreken in verbinding met je partner/ de ander.

Het grote plaatje

Meestal is het een hele uitdaging wanneer je in een bepaalde dynamiek zit of situatie om nog het ‘grotere’ plaatje te kunnen zien. Deze tunnelvisie zorgt op lange termijn veelal voor de indruk van uitzichtloos en hopeloos. Het is goed om samen met een derde partij met een andere blik naar jullie situatie of uitdaging te kunnen kijken en stilstaan.
De bedoeling is elkaar (terug) te vinden, in verbinding en dialoog met elkaar (leren) te gaan. Op deze manier komt ‘de oplossing’ vanuit jullie hetgeen een veel groter draagvlak en intrinsieke motivatie met zich meebrengt dan louter het inzicht en de handvaten van een ‘expert’ waar je je niet noodzakelijk in herkent of passend is voor jullie.

Check-in & Check- up

Ook wanneer jullie als koppel geen ‘crisis’ ervaren, zijn koppelgesprekken zeker zinvol en een mooie investering voor jullie relatie en toekomst.
Beter voorkomen dan genezen, zegt men al eens.

Denk maar aan je auto… Het is een goede investering op lange termijn om je auto om de zoveel maanden een onderhoud te geven. Het kost je tijd, geld en energie op korte termijn, maar het is de investering waard en voorkomt voor een groot deel gevaarlijke en schadelijke situaties zoals je wagen die onverwacht op de snelweg in panne valt…

En om verder met deze vergelijking te gaan… Soms is het maar de ruitenvloeistof die bijgevuld moet worden. Iets wat op zich niet levensnoodzakelijk is maar toch voor het nodige ongemak en frustratie kan zorgen.

Neem contact op voor meer informatie

Koppelgesprekken

  • Persoonlijk
  • Veilig
  • Oordeelvrij