aanbod

Individuele gesprekken

Wij geloven in verbinding

Het kan zijn dat je als kind of in een bepaalde relatie (onbewust) leert of besluit om niet over bepaalde zaken te praten. Het kan zijn dat het ‘onveilig’ lijkt om bepaalde gedachten, gevoelens of verlangens in jezelf (nog langer) toe te laten. Mocht je ze wel nog toelaten, dan zou de onderlinge verstandhouding of relatie zoals ze nu is, in het gedrang kunnen komen.

We zijn hierdoor beperkt (gebonden) om vrij te denken, voelen en verlangen. Wij geloven dat veiligheid maakt dat je terug durft te denken, voelen en verlangen naar wat altijd in je heeft gezeten. Dit opent de poort tot verbinding met jezelf en de ander.

Begeleidingsgesprekken zijn hier een mooi oefenterrein voor. Door te ervaren dat het ook anders kan, kunnen er helende en herstelervaringen worden opgedaan. Op die manier kunnen vertrouwen, geloof en hoop terug worden ervaren, wat uiteindelijk het verlangen en de moed kan teruggeven om dit ook in andere relaties aan te gaan.

In verbinding met JEZELF

Wie ben ik, wat denk ik, wat voel ik en wat wil ik? Dit zijn allemaal vragen die soms verwarrend en pijnlijk kunnen zijn wanneer we uit contact met onszelf zijn. Uit contact met jezelf gaan en jezelf dus verliezen, kan om verschillende redenen (bijv. om jezelf of de ander te ‘beschermen’) gebeuren. Wanneer we tot dit besef komen, kan dit emoties oproepen van angst, verdriet of boosheid.

Het kan zijn dat JIJ veelal hebt geleerd om je te focussen op de ANDER, zodat je niet geconfronteerd wordt met je eigen stuk en jezelf. Echter wanneer we niet in verbinding met onszelf bent, zijn gevoelens van vreugde eveneens moeilijk te ervaren.

Om liefdevolle en duurzame relaties met de ander te kunnen aangaan en onderhouden, is verbinding met onszelf noodzakelijk. Bovendien kunnen we onszelf niet echt geven aan de ander of God, wanneer we zelf niet weten wie we zijn…

In verbinding met GOD

Wie is God; welk Godsbeeld heb jij? Is God vooral een afstandelijke en strenge God? Is God een liefdevolle en goede God voor de ander maar verdien jij dit niet? Of is God je Hemels Vader en kan niets je scheiden van Zijn Liefde voor jou? Ons Godsbeeld (beïnvloed door onze cultuur, gezin van herkomst, hechtingsstijl,..) bepaalt in welke mate we God al dan niet toelaten en in verbinding gaan.

In verbinding met de ANDER

Wat zijn jouw ervaringen met de ANDER; is/ was die betrouwbaar of niet? Kan/ kon je terecht bij die ander met jouw behoeften en noden of niet? Heb/ had je het gevoel dat je vooral de ander gerust moet stellen en zo stil mogelijk zijn omdat de ander anders in angst schiet?

Jouw ervaringen en beeld van de ANDER hebben invloed op de manier hoe jij verbinding aangaat, toelaat en of je hulp kan vragen t.o.v. de ANDER. Maar ook of je beschikbaar kunt zijn voor de ander wanneer deze jou nodig heeft.

Neem contact op voor meer informatie

Individuele gesprekken

  • Op jouw tempo
  • Vertrouwelijk
  • Nederlands en Engelstalig