Werkwijze

Praktische informatie

Voor wie

Iedereen (+18 jaar) is welkom bij Een Warme Wereld! Of je nu gelovig bent of niet; we vertrekken vanuit jouw hulpvraag. Wij bieden zowel gesprekken aan in het Nederlands alsook in het Engels!

UPDATE; op dit moment heeft de Vzw (jammer genoeg) nog geen medewerker/hulpverlener gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen of adolescenten. Het is ons verlangen en onze doelstelling om hier toekomstgericht op in te zetten.

 

Een Warme Wereld voor iedereen:

Een plaats waar herstel, genezing, vernieuwing en groei kan plaatsvinden. Waar je thuis mag komen en ontdekken wie je werkelijk bent. Een knipoog naar Het Koninkrijk van God dat er nog niet is zoals het zal zijn, dat nu reeds doorbreekt in de wereld en in ons, en nog verder zal komen. Rom 14:17 Want het Koninkrijk van God bestaat niet uit eten en drinken, maar uit gerechtigheid en vrede en blijdschap in de Heilige Geest.

INTAKE: de eerste stap

Bij iedere persoon met een hulpvraag stellen we een intakegesprek voor.

In dit gesprek verkennen we samen wat voor jou/jullie op dit moment de moeilijkheden/ uitdagingen zijn waar je verandering in wilt brengen. Daarnaast staan we ook stil bij de verwachtingen die jij/jullie ten opzichte van de gesprekken hebt en ons aanbod en kader.

Indien er op het einde van het intakegesprek nog twijfel of onduidelijkheid bestaat over welk(e) aanbod/aanpak op dit moment het beste tegemoet kan komen aan jouw hulpvraag en verwachtingen, wordt je vraag tot hulp op team besproken.

Nadien beslis jij of je al dan niet een traject wilt opstarten.

AFSPRAAK maken 

Voor het inplannen van afspraken vanaf 2024 maakt Een Warme Wereld gebruik van een nieuw online agendasysteem waardoor (nieuwe) cliënten zelf een (vervolg) afspraak kunnen inplannen in de agenda van de hulpverlener.

UPDATE INTAKEgesprekken: NIEUWE cliënten kunnen vanaf januari 2024 (voorlopig) in de agenda van Debora een intakegesprek inplannen (Praktijk Zwijndrecht, Praktijk Kapellen of via een videogesprek).

Bij vragen en onduidelijkheden kan je ofwel het contactformulier (onder het tabblad ‘contact’) invullen, ofwel een e-mail sturen naar info@eenwarmewereld.be .

VERDER VERLOOP

We maken afspraken voor het verdere verloop van de begeleiding. We spreken samen af met welke frequentie de sessies zullen plaatsvinden. Dit kan in de loop van de tijd veranderen. Vaak worden sessies tweewekelijks gepland, maar minder frequent kan ook, afhankelijk van jouw noden, wensen en mogelijkheden. Hoe lang een begeleidingstraject duurt, is moeilijk te voorspellen. Het is individueel zeer verschillend.
Regelmatig wordt er tijd voorzien om de begeleiding te evalueren.

BELANGRIJK; Er kan pas een volgende afspraak plaatsvinden indien er op dat moment geen openstaande betalingen bestaande zijn. (De laatste afspraak dient dus telkens voor de eerstvolgende afspraak betaald te zijn)

 

LOCATIES: adresgegevens

Vanaf 2024 is Een Warme Wereld Vzw werkzaam vanuit 2 (nieuwe) locaties:

HOOFDLOCATIE ZWIJNDRECHT

Statiestraat 61. 2070 ZWIJNDRECHT.

Bereikbaar via trein (station Zwijndrecht) alsook openbaar vervoer tram 3 (halte Dorp)

 

LOCATIE KAPELLEN

Jagersdreef 44, 2950 Kapellen

Enkel op donderdag in geval van afspraken ingepland bij Debora

BETALING

Om de boekhouding van de Vzw zo transparant en eenvoudig mogelijk te laten gebeuren, verkiezen wij dat cliënten op het einde van hun gesprek via een QR- code (Payconiq) hun afspraak betalen. 

Indien nodig en gewenst, kan u een factuur per e-mail ontvangen, met de nodige betaalgegevens, die binnen de 2 weken dient betaald te worden. (Om de tijd van de hulpverleners zo efficiënt mogelijk te gebruiken en zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, vragen wij om enkel via factuur te betalen indien echt nodig zodat er niet teveel tijd hoeft te gaan naar administratie.)

 

ANNULATIEbeleid

Wij reserveren graag onze tijd voor jouw vraag/ proces. Uit respect voor andere cliënten, je eigen proces en onze tijd, vragen wij afspraken die niet kunnen doorgaan ten minste 48u. op voorhand te annuleren of te verplaatsen. Op die manier zijn wij in de mogelijkheid om cliënten die op de wachtlijst staan (die dag) tijdig te contacteren zodat zij zich, indien nodig, vrij kunnen maken.

Gebeurt dit niet of niet tijdig, dan wordt dit gesprek in rekening gebracht en betaal je een annulatievergoeding van 50 euro. (Op het annulatiebeleid worden geen uitzonderingen gemaakt, ook niet voor ziekte.)

Door het vastleggen van een afspraak, ga je akkoord met deze voorwaarden.

 

 

PRIJZEN

Een INTAKEGESPREK (+/- 60 min) dagtarief: 55 euro/ avond- en weekendtarief: 60 euro.

Een ind. begeleidingsgesprek (+/- 60 min) dagtarief: 55 euro/ avond- en weekendtarief: 60 euro.

Update: Koppel -en gezinsgesprekken (+/- 1u.15) dagtarief: 80 euro/ avond -en weekendtarief: 90 euro.

Een ind. coachingsgesprek (+/- 50 min) dagtarief: 55 euro/ avond- en weekendtarief: 60 euro.

Een relatiecoachingsgesprek (+/- 60 min) dagtarief: 75 euro/ avond- en weekendtarief: 85 euro.

Opgelet! VIDEOGESPREKKEN zijn vanaf januari 2024 eveneens mogelijk via ons nieuw online agendasysteem. Om het videogesprek zo veilig en betrouwbaar mogelijk te kunnen laten verlopen, wordt er voor elke video-afspraak een veiligheidscode per sms verstuurd. Deze sms kost 50 eurocent (0,50EUR). Door een videogesprek via het agendasysteem in te plannen, ga je akkoord met deze meerkost. 

*DAGUREN: 8u. – 17u.

*AVOND – en WEEKENDUREN: na 17u. en zaterdag

TAAL

Wij bieden zowel gesprekken aan in het Nederlands alsook in het Engels.

Neem contact op voor meer informatie