over ons

Ontmoet ons

Het TEAM

Wij werken vanuit onze christelijke identiteit en vinden dit een meerwaarde. Wij geloven dat God jou een leven in volheid en overvloed wil geven. Dat Hij talenten in jou heeft geplant alsook een plan met en voor jouw leven heeft. Voel je dus welkom en leer jezelf kennen voor wie je werkelijk bedoeld bent te zijn…

Ef. 2:10 Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.

Nanja van der Dussen

VZW WERKING/ Dagelijks bestuur/ HULPVERLENER

Psychotherapeute

OPLEIDING

 • Basisopleiding 2003- 2006: bachelor sociaal agogisch werk
 • 4- jarige postgraduaat Artevelde Hogeschool Gent 2016- 2020:  psychotherapieopleiding; Contextuele therapie
 • Suïcidepreventie CGG 2018
 • Opleiding Stress & Trauma Essentials 2021
 • Emotion Focussed Therapy en partnergeweld; Vechten voor de liefde. Slootmaeckers & Migerode 2021

WERKERVARING

 • 10 jaar ervaring in justitiële daderbegeleiding
 • 2017- 2019 CGG Vagga; 2de lijnshulpverlening; intake en begeleiding van cliënten (en hun omgeving) met psychische problemen
 • Sinds 2019 werkzaam in de interdisciplinaire zorginstelling Psychepolis als contextueel (psycho)therapeute: intake, individuele therapie, relatie -en gezinstherapie

Wie is Nanja en wat is haar hart voor Een Warme Wereld? 

Ik groeide op in een christelijk gezin. Ik geloofde oprecht dat God bestond, alleen was ik bang van deze ‘strenge’ God en wilde ik de ‘regeltjes’ netjes gehoorzamen uit angst om naar ‘de hel’ te gaan. Het was een ‘relatie’ vanop afstand en de ander (God) ’tevreden’ houden en niet boos maken.  Ik merkte al gauw dat de regels (geboden) volgen wel erg moeilijk was en voelde me telkens falen en niet ‘goed genoeg’. Dit maakte me bang, ongeliefd en ontmoedigde me ook waarna ik een tijdje ‘de regels’ aan mijn laars lapte als tiener. Pas in 2010 kwam ik in een kerk terecht waar ik voor het eerst ‘de liefde’ van God en Zijn Genade heb ervaren. Dit heeft mijn hele (kijk op mijn) leven en mezelf veranderd. Niet voor goedkeuring werken/ leven maar vanuit acceptatie. Net zoals therapie is mijn wandel met God er één van ‘zijn wie je werkelijk bent’ en niet proberen te zijn/worden wie je zogenaamd zou moeten zijn om acceptabel te zijn (voor jezelf, je familie,..)

Ik heb een hart voor relaties en vrouwen; om van gebonden relaties met jezelf, de ander en God naar verbinding te gaan en te staan en leven in Zijn vrijheid, genade/ mildheid en liefde.

Zelf heb ik in mijn leven zowel seksueel als fysiek alsook emotioneel geweld ervaren. Ik weet wat de (destructieve) impact van SCHAAMTE met jezelf en je relatie tot de ander (en God) doet en hoe dit je kan vastzetten. Ook leren vergeven; de ander vrijzetten om zelf ook vrij te kunnen leven van bitterheid en mijn weg naar herstel van vertrouwen en passende grenzen en mensen van nabij of vanop een afstand liefhebben zijn processen waarmee ik samen met God onderweg ben.

2 Korinthe 1: 4- 5 ‘Die ons troost in al onze verdrukking, zodat wij hen kunnen troosten die in allerlei verdrukking zijn, met de vertroosting waarmee wij zelf door God getroost worden. Want zoals het lijden van Christus overvloedig over ons komt, zo is door Christus ook onze vertroosting overvloedig.’

 

Een warme wereld - Intake

Samen bouwen aan een Warmere Wereld; Versterk jij ons team?

 • Wil jij graag meebouwen aan een warmere wereld?
 • Heb jij een hart voor Een Warme Wereld Vzw en waarvoor zij staat?
 • Jouw TIJD & TALENTEN zijn misschien wel net hetgeen waar we op dit moment en in dit seizoen naar op zoek zijn!
 • Als vrijwilliger, hulpverlener (zelfstandige in bijberoep/ loondienst,…)
 • We krijgen als Vzw regelmatig hulpvragen voor – 18 jarigen! Ben jij een hulpverlener met een hart voor deze doelgroep, contacteer ons dan! 
 • Of wil je misschien stage lopen in een christelijke organisatie?

 • Stuur gerust een e-mail naar info@eenwarmewereld.be met je motivatie en cv!

 

 • In dit seizoen zijn we alvast onder andere op zoek naar volgende ondersteuning:

  IT- ondersteuning voor bijv. het updaten van kleine veranderingen van onze website

  Praktische ondersteuning: klusjesman/vrouw om bijv. meubilair in elkaar te steken, kaders op te hangen, te schilderen (wanneer we in  januari 2024 gaan verhuizen met de vzw/ maar ook om de gespreksruimtes up to date te houden!

  En nog zoveel meer… Dus stuur gerust een e-mail naar info@eenwarmewereld.be met de beschrijving van jouw bijdrage & talent.

 

Foto Binnenkort

Debora

VZW WERKING: Algemene Vergadering/ HULPVERLENER

Life- en relatiecoach

OPLEIDING

 • 2003-2005: Bachelor Mangement Assistant, KHM Mechelen
 • 2005-2006: Bachelor Marketing, KHM Mechelen
 • 2021: Cursus Relationship Coach, Life Breakthrough Academy NC USA
 • 2022: Cursus Christian Life Coach, Life Breakthrough Academy NC USA

Wie is Debora en wat is haar hart voor Een Warme Wereld?

Ik kreeg een Christelijke opvoeding en liet me in 2005 dopen. Sindsdien wandel ik met God en zijn Hij en Zijn woord de rode draad en fundament in mijn leven.

Tijdens mijn verblijf in Amerika leerde ik God nog persoonlijker kennen en kreeg ik een groot verlangen om andere mensen te helpen. God gaf me op mijn hart om Christian Coaching te gaan studeren.

Ik geloof dat er een grote nood is aan Christelijke hulpverlening in ons land en ben ervan overtuigd dat Een Warme Wereld hierbij kan helpen en een verschil kan maken in vele levens, relaties en in onze maatschappij via persoonlijke begeleidingsgesprekken maar ook via (preventieve) bewustmaking rond bepaalde thema’s tijdens lezingen en workshops.

 

Foto Binnenkort

Mathias

VZW WERKING: Bestuur VZW

My desire and dream is to create an opportunity for everyone to be HEARD. Whether it’s about feelings that they are carrying and don’t know how to deal with or relationships that are showing some cracks and need maintenance or repair or lack of wisdom about a challenge that they are facing.

Personally I have been on the receiving end so often and it’s made me feel so valuable, refreshed and renewed. When based on a Christian foundation I experienced the most clarity and peace. This is what I hope EWW vzw will bring to as many people as possible